Burse - Fonduri mutuale

Ce spune Cionga despre demiterea sa: Nu am primit încă nicio explicaţie clară

Ce spune Cionga despre demiterea sa: Nu am primit încă nicio explicaţie clară

Foto: Victor Cipuliga

Autor: Roxana Pricop

29.03.2013, 11:31 965

Victor Cionga, demis de Consiliul de Administraţie din funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti după doar şapte luni de mandat, spune că nu a primit încă nicio explicaţie clară cu privire la revocarea sa şi argumentează că consilierii şi firmele de avocatură angajate au acoperit lipsa de expertiză din bursă.

"Respect decizia Consiliului Bursei şi sunt gata să asigur tranziţia conform contractului. Nu am primit încă nici o explicaţie clară cu privire la obiectivele majore pe care timp de şase luni nu le-aş fi îndeplinit. Ceea ce pot să spun, însă, este că restructurarea unei companii cum este Bursa de Valori nu se poate face "heirupist". Vorbim aici nu doar de viitorul unei companii ci şi de viaţa unor oameni, angajaţi ai acesteia. Cine îşi imagineaza, mai ales în contextul economic actual, că se poate juca cu asta sărind etapele unei analize serioase dovedeşte că nu este un leader şi manager responsabil.

În ceea ce priveşte consilierii şi firmele de consultanţă şi/sau avocatură externe, pot să spun că am apelat la acestea din două raţiuni. Prima, pentru că aveam nevoie de profesionişti de incredere -- presa a fost şi este plină de scurgeri de informaţii din Bursa de Valori, ceea ce este anormal. A doua, pentru că aceşti profesionişti - şi vorbim aici atât de oameni cu o excelentă reputaţie profesională cât şi de firme de renume -- au acoperit o lipsa de expertiză pe care am constatat-o în BVB, lucru asupra căruia am informat CA-ul.

Cu sau fără Cionga, problemele grupului BVB şi ale pieţei de capital rămân, iar o restructurare la nivelul întregului grup, făcută "ca la carte", este absolut necesară; dincolo de orgolii personale, <<tradiţii istorice>> şi interese pe termen scurt"

Cererea privind demisia lui Cionga a venit din partea lui Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, şi vicepreşedinte al BVB, care a prezentat şi un raport privind cheltuielile realizate de actualul director general, potrivit unor surse din piaţă. Au fost invocate, printre altele, cheltuielile cu salariile consilierilor lui Cionga, onorariile plătite unor firme de consultanţă şi firme de avocatură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO