Burse - Fonduri mutuale

Dividendele companiilor de pe bursă bat depozitele bancare

Dividendele companiilor de pe bursă bat depozitele bancare

Autor: Andrei Chirileasa

26.09.2013, 00:06 533
AchiziŢia de acţiuni la cele mai importante companii de pe bursă devine o alternativă tot mai atractivă compara­tiv cu plasarea banilor într-un depozit ban­car, pe măsură ce dobânzile la depozite scad.
 
Zece companii importante de pe bur­să ar putea aduce în următorul an ran­damente ale dividendelor raportate la preţurile actuale ale acţiunilor peste do­bânzile plătite de bănci la depozitele ban­care, potrivit unei analize a firmei de bro­keraj Tradeville. Totuşi, riscurile aso­ciate investiţiilor în acţiuni sunt mai mari decât în cazul plasamentelor ban­care, deoarece acţiunile pot să şi scadă.
 
Analiştii firmei de brokeraj au analizat bugetele pe 2013 ale celor mai im­portante companii de pe bursă, mă­sura în care acestea au fost îndeplinite la ju­mătatea anului şi politica de dis­tri­buţie a dividendelor a fiecărei com­panii şi au estimat ce companii ar putea plăti cele mai mari dividende anul viitor.
 
„Se remarcă în primul rând SIF-urile, care au oferit în mod tradiţional di­vi­dende consistente, iar randamentele pre­vizionate pentru 2014 depăşesc de de­parte atât dobanzile oferite de bancile im­portante, cât şi pe cele ale bancilor de nişă. Companii precum Antibiotice sau Banca Transilvania au ales să-i re­com­penseze pe investitori şi prin distribuţia de acţiuni gratuite, fapt care creşte ran­da­mentul total. Nu în ultimul rând, com­pa­niile de utilităţi, care au beneficiat de creş­terea tarifelor reglementate de către ANRE, creează aşteptări pentru rezul­ta­te financiare îmbunătăţite şi, deci, alo­carea unor dividende generoase“, se arată în analiza Tradeville.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO