Burse - Fonduri mutuale

DreamTeam Capital Management: CNVM a primit 11 sesizari, dar actionarii afirma ca sunt de gasit si situatia este in regula

08.12.2009, 23:00 378

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a comunicat ca a primitin perioada 28 octombrie - 7 decembrie un numar de 11 sesizarireferitoare la activitatea derulata de Eugen Pavel, Alice Pavel(Oprea) si Dorin Ariton in cadrul societatii DreamTeam CapitalManagement S.R.L., iar pe de alta parte, Alice Pavel (Oprea) atrimis ieri un mail redactiei ZF in care a dat explicatii privindsituatia DreamTeam si afirma ca poate fi gasita pe e-mail, fiindplecata din tara, si ca in situatia DreamTeam nu existaincertitudine. ZF a scris despre o posibila situatie incerta laDreamTeam, citand persoane care spun ca au fost clienti si ca numai pot contacta asociatii firmei.

Alice Pavel spune ca pe numerele de telefon fix si pe mobilulcompaniei SC DreamTeam SAI SA nu raspunde nimeni pentru ca din 6noiembrie si-a incetat relatiile de munca si ultimul angajat,situatie care a fost notificata, asa cum este normal, catreCNVM.

Ea mai adauga ca actionarii DreamTeam SAI SA, aceia care suntmentionati la Registrul Comertului, nu au fost contactati demass-media.

"Eu, personal, am fost in permanenta legatura cu CNVM si cupersoanele cu care colaborez. CNVM, ca institutie caresupravegheaza singura societate in care am fost implicataprofesional anul acesta, pana in data de 6 noiembrie 2009,DreamTeam SAI SA, a fost informata din luna octombrie 2009 defaptul ca s-au schimbat datele mele de contact. Acestea au fostnotificate si prin doua adrese scrise", spune Alice Pavel.

"Domnul Mihai Radu nu a ocupat niciodata functia devicepresedinte la DreamTeam SAI SA. Nu am primit niciun ban de ladomnul Radu Mihai, nici personal si nici in societate. Stiti foartebine ca orice creditare a unei societati ar trebui sa apara indocumente scrise (contract de imprumut, contabilitate). Daca aveaintentia sa aduca aport de capital, ar fi fost bine-venit incalitate de actionar, asa cum a fost bine-venit in calitatea demembru al CA ", mai spune ea.

"Eu am fost implicata in societatea DreamTeam Capital ManagementSRL in calitate de asociat, administrator si consultant deinvestitii pana in 15 septembrie 2008. Din acel moment m-am retras,ocupandu-ma in exclusivitate de DreamTeam SAI SA. Din 15 septembrieconsultant de investitii, autorizat de CNVM, a fost domnul MihaiRadu, iar Consiliul de Administratie a fost notificat, de asemenea,catre CNVM", mai afirma Pavel.

De asemenea, ea spune ca site-ul www.dream-team.ro nu maifunctioneaza din septembrie 2009, de la aparitia SAI. Pavel maisustine ca: "Nu cunosc nicio persoana pe nume Camelia Covaciu(citata de ZF ca fost client al DreamTeam - n.red.), «in varsta de30 de ani», cu siguranta nu are niciun contract de consultanta deinvestitii semnat de mine, Alice Pavel, in calitate de reprezentantal DreamTeam Capital Management SRL. Cat despre DreamTeam SAI SA,asa cum s-a raportat luna de luna la CNVM, nu a inceput activitateanici pana in prezent si nu are niciun client".

Alice Pavel subliniaza ca Eugen Pavel nu este implicat nici inDreamTeam Capital Management SRL si nici in DreamTeam SAI SA innicio calitate, desi fostul membru al CA domnul Mihai Radu,demisionat in octombrie 2009, l-a calificat drept «actionar»".

"Este speculata intentionat o confuzie privitoare la suma pentrucare urma sa se acorde consultanta de investitii fiecarui client inparte. Aceste sume care nu au ajuns niciun moment in posesia measau a societatii pe care am reprezentat-o, unele dintre ele aualimentat conturile in care singurii titulari erau clientii,dechise la banci de investitii straine. Iar cea mai mare parte acontractelor de consultanta au fost neexecutate, clientiinesolicitand niciodata recomandari de investitii, desi au semnatastfel de contracte. Singurii clienti reali ai DreamTeam CapitalManagement sunt cei care au avut nu numai contract de consultantade investitii, dar au platit comision aferent serviciilor deconsultanta prestate si au primit si rapoarte de consultanta", maiexplica Pavel.

"Cat despre «CV-ul controversat al lui Alice Oprea", domnulTeodor Ancuta nu isi mai aduce aminte ca exista un act aditional lacontractul de munca din 1 noiembrie 1999 dintre Alice Oprea si SCBursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu SA. Acest actaditional, semnat in 2002 sau 2003, prin care eram numita infunctia de vicepresedinte, este inregistrat la ITM Sibiu", a maispus ea.

De cealalta parte, potrivit comunicatului CNVM de ieri,majoritatea celor 11 petenti au incheiat contracte de consultantacu DreamTeam Capital Management S.R.L., obiectul contractelor fiindrecomandari de investitii.

"In calitate de consultant de investitii, societatea in cauza nuavea dreptul sa detina fonduri apartinand clientilor. Dinsesizarile primite la CNVM, rezulta ca petentii au pus ladispozitia persoanelor fizice ce aveau calitatea de consultant deinvestitii sume de bani cu titlu de imprumut. Cu privire ladiversele sume de bani platite de catre petenti, mentionam faptulca din documentele transmise de unii dintre petenti reiese caacestea au fost transferate in contul domnului Pavel Eugen, si nuin contul DreamTeam Capital Management. De asemenea, precizamfaptul ca unii petenti detin chitante realizate la calculator dincare reiese faptul ca l-au imprumutat pe Pavel Eugen, pe o anumitaperioada de timp, cu diverse sume de bani", potrivit CNVM.

CNVM a emis ordonante de audiere pe numele Pavel Eugen, PavelAlice si Ariton Octavian Dorin, a sanctionat cu amenda in suma de1.000 lei aplicata fiecarui membru al Consiliului de Administratieal DreamTeam Capital Management pentru neprezentarea la audieri lasediul CNVM in datele de 18 si 25 noiembrie, potrivit CNVM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO