Burse - Fonduri mutuale

Efectele restructurarii Petrom vor aparea la anul

25.08.2006, 19:59 20

Banca americana de investitii Goldman Sachs apreciaza ca profitul OMV a fost sub asteptari in prima parte a anului, iar efectele pozitive ale restructurarii operatiunilor din Romania vor aparea abia in 2007 si a redus pretul-tinta pentru actiunile grupului petrolier, informeaza Reuters.
Goldman Sachs a redus pretul-tinta al actiunilor OMV de la 58 de euro la 51 de euro, ca urmare a profitului sub asteptari raportat de OMV pentru al doilea trimestru al acestui an. Banca recomanda in continuare cumpararea de actuiuni OMV.
Analistii Goldman Sachs prognozasera un profit net de 426 de milioane de euro, iar rezultatul a fost cu 3% sub aceasta valoare.
Banca de investitii considera ca primele semne pozitive ale restructurarii operatiunilor OMV din Romania, coordonate de subsidiara Petrom, preluata la finele anului 2004, nu vor aparea, cel mai probabil, inainte de 2007.
Rezultatele OMV din prima parte a acestui an au fost influentate negativ de pierderile raportate de divizia de rafinare si marketing a Petrom, care s-au plasat la 490 mil. lei (138,4 milioane de euro) in primul semestru.
Directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, a declarat recent ca reorganizarea Petrom se desfasoara mai rapid decat a estimat initial firma austriaca, iar masurile de reducere a costurilor si majorarea preturilor vor duce la beneficii importante.
Ruttenstorfer a precizat ca planurile privind reducerea costurilor la Petrom se desfasoara conform graficului, intrucat 10.000 de angajati au fost disponibilizati in ultimul an, iar majorarea pretului gazelor va determina avansul profitului companiei romanesti cu sume de ordinul sutelor de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO