Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea de obligaţiuni a International Investment Bank începe tranzacţionarea la BVB

Emisiunea de obligaţiuni a International Investment Bank...

Autor: Cristina Bellu

28.09.2017, 11:50 234

A treia emisiune de obligaţiuni corporative emisă de International Investment Bank (IIB) pe piaţa de capital din România, a fost admisă la tranzacţionare pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Emisiunea este formată din două tranşe, ambele cu o scadenţă de 3 ani. Tranşa (IIB20) în moneda locală este de 300 milioane lei, cu dobânda de 1,5% plus ROBOR la trei luni, iar cea în valută (IIB20E) este de 60 milioane euro cu o dobândă de 1,593% pe an.

„Pentru prima dată IIB a emis obligaţiuni denominate în euro într-o ţară din afara zonei euro. Valoarea emisiunii pentru România este cu atât mai mare cu cât IIB a devenit primul emitent de la Bursa de Valori Bucureşti care a plasat obligaţiuni denominate în euro,” spune preşedintele Consiliului de Administraţie al IIB, Nikolay Kosov.

La rândul său, Lucian Anghel, preşedintele BVB, menţionează că este pentru prima dată în istoria pieţei de capital româneşti când o emisiune de obligaţiuni a fost decontată direct în euro.

„Este o realizare majoră. Vorbim practic de două oferte de emisiune a două serii de obligaţiuni ale aceluiaşi emitent, în lei şi în euro, utilizând infrastructura pieţei de capital româneşti, în premieră cu tranzacţionare şi decontare în euro în România. Suntem convinşi că prin implementarea de către Grupul BVB a regulilor şi practicilor de tranzacţionare şi decontare utilizate în pieţele mature europene contribuim în mod semnificativ la creşterea gradului de încredere şi atractivitate al pieţei noastre pentru investitorii străini.”

Emisiunea a fost intermediată de BT Capital Partners şi Banca Comercială Română.

IIB, fondată în 1970, are în prezent nouă acţionari: Rusia, România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Vietnam, Mongolia şi Cuba.

Banca figurează în 2016 cu active de 881 milioane euro, un avans de 8,9% faţă de anul precedent şi ţinteşte să ajungă la active de 1,7 miliarde euro în următorii cinci ani, cu un portofoliu de credite de 1,2 miliarde euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO