Burse - Fonduri mutuale

Euroins România îşi majorează capitalul cu 100 milioane de lei, la 238,5 milioane de lei

Euroins România îşi majorează capitalul cu 100...

Autor: Adrian Dumitrache

26.02.2014, 17:03 272

În prezent, societatea are un capital social de 138,5 milioane de lei, controlat în proporţie de peste 90% de Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria).

Cea mai recentă creştere de capital a avut loc în decembrie 2013 şi s-a ridicat la 18,7 milioane lei.

"Pe data de 25 februarie, adunarea ordinară a Consiliului de Administraţie al Euroins România şi Euroins Insurance Group (EIG), reunită la Bucureşti, a decis creşterea capitalului social cu 100 milioane lei, cea mai mare mărire de capital de până acum. Adunarea acţionarilor va vota mărirea de capital în data de 15 aprilie", se arată într-un comunicat al Euroins România remis MEDIAFAX.

Potrivit companiei, decizia de creştere a capitalului social al Euroins România reflectă "angajamentul strategic în favoarea întăririi poziţiei companiei", precum şi "sprijinul pe care acţionarii sunt decişi să îl acorde pentru a susţine dezvoltarea activităţii şi a asigura soliditatea companiei pe piaţa asigurărilor".

Euroins România a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale.

În 2013, potrivit datelor EIG, Euroins România a înregistrat subscrieri de 115 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de anul precedent.

Peste 90% din subscrieri au fost înregistrate pe segmentul poliţelor RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO