Burse - Fonduri mutuale

Evenimente importante pe bursă

Foto Shutterstock

Evenimente importante pe bursă

11.07.2011, 00:00 313

Evenimente importante săptămâna trecută

  • Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP),a recomandat acţionarilor fondului listarea acestuia şi pe o bursăexternă, precum cea din Varşovia.

  • Nemţii de la PCC şi fondul de investiţii Carlson Private Equityau continuat să cumpere acţiuni la Oltchim şi au ajuns la 31,8% dinacţiuni, dar spun că nu vor să depăşească pragul de 33%, care i-arobliga să deruleze ofertă de preluare.

  • Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis într-unproces privind retragerea a doi acţionari din firma Arta CulinarăCluj (ARCU) că piaţa RASDAQ nu este piaţă reglementată.

Evenimente de urmărit săptămâna aceasta

  • Astăzi începe oferta prin care statul pune în vânzare un pachetde aproape 10% din acţiunile companiei petroliere OMV Petrom (SNP)evaluat la maximum 610 milioane de euro.

  • Titlurile Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), după ce firmaGoras Consulting din Galaţi controlată de Cătălin Chelu a vândutjoi un pachet de 270.000 de titluri ale companiei. Acţiunilecompaniei au pierdut vineri 12,5% din valoare după ce anterior s-auapreciat puternic.

  • Săptămâna aceasta începe sezonul raportărilor financiare dinSUA, iar cele mai importante companii din lume vor da indiciiprivind mersul economiei mondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO