Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments, rezultat net de 116,5 mil. lei în S1/2021 şi 2,4 mld. lei active

Evergent Investments, rezultat net de 116,5 mil. lei în...

Autor: Liviu Popescu

13.08.2021, 18:28 271

Evergent Investments (EVER) a a înregistrat un rezultat net de 116,5 milioane de lei în prima jumătate din 2021, consemnând astfel o depăşire cu 58% a obiectivului aprobat de acţionari în BVC 2021 pentru întreg anul 2021. Rezultatul net este compus din profitul net de 48,9 milioane lei şi câştigul net din vânzarea activelor financiare în valoare de 67,6 milioane lei. Valoarea totală a activelor a fost de 2,4 mld. lei, plus 22% faţă de S1/2020, potrivit unui comunicat de presă.

“Climatul macro-financiar global si fluctuaţiile cotaţiilor internaţionale din ultimul an ne-au testat modelul de business, strategia şi adaptabilitatea. Semestrul 1 din 2021 este foarte important în istoria companiei noastre, atât prin prisma rezultatelor financiare foarte bune, cât şi din perspectiva setării unor fundamente noi pentru a continua trendul ascendent al companiei”, spune Claudiu Doroş, preşedinte director general Evergent Investments.

“Asigurându-ne că riscurile sunt bine înţelese şi bine compensate, investim curajos în proiecte de tip private equity şi continuăm să avem un management activ al portofoliului listat. Drept rezultat, valoarea totală a activelor a crescut cu 22% faţă de S1 2020, ajungând la 2.408 milioane lei. Continuăm să identificăm noi oportunităţi investiţionale prin participaţii în companii sau terenuri pentru dezvoltare şi lucrăm pentru pregătirea unor momente optime de exit astfel încât acţionarii noştri să obţină randamente semnificative”.

Compania investeşte în agribusiness, unde este lider de piaţă în producţia de afine, dar şi în real estate, unde manageriaza proiecte cu cash flow pozitiv şi IRR cu două cifre. De asemenea, se va orienta şi către alte domenii care creează valoare şi sunt în expansiune respectând principiile ESG.

O alta direcţie strategică este creşterea performanţei portofoliilor Financiar-Bancar şi Energie- Industrial prin managementul activ al acestora, reprezentand principala sursă de venituri pentru noi investiţii.

Evergent Investments are 1,34 miliarde de lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile s-au apreciat cu 8,4%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO