Burse - Fonduri mutuale

Exporturile au alimentat afacerile Apcarom Buzău

Exporturile au alimentat afacerile Apcarom Buzău

Autor: Ioana Tudor

04.02.2015, 00:03 155

Producătorul de material rulant Apcarom Buzău (APC) a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 123,2 milioane de lei, în urcare cu 5,7% comparativ cu anul 2013. Exporturile şi contractele pentru reabilitarea Cori­dorului IV de Tran­sport Pan-Euro­pean au alimentat bu­sinessul com­pa­niei.

„Rezultatele în­re­gistrate anul trecut au fost susţi­nute de o evoluţie mai bună pe piaţa internă, graţie contractelor pentru reabilitarea Co­ridorului IV Pan-European, precum şi de creş­terea livrărilor pe pieţele străine. Com­pania a intrat la export şi pe seg­mentul aparatelor de tram­vai”, a afir­mat pentru ZF Marius Adăscăliţei, directorul economic al companiei.

Profitul net al companiei s-a majorat de 2,4 ori, la 11,5 milioane de lei, în urma dublării profitului operaţional.

Anul trecut, Apcarom a trimis pe pieţele străine jumătate din producţie, în timp ce în 2013 pon­derea era de sub 30%. Principalele pieţe de export ale companiei sunt Polonia, Croaţia, Turcia, precum şi Rusia, Belgia şi Germania. Pentru acest an compania are în plan o investiţie de 3 mil. euro în creşterea ca­pa­cităţii de pro­duc­ţie a aparatelor de cale pentru tramvai.

„Am depus o cerere de finanţare cu fonduri europene pentru un proiect care vizează creşte­rea capacităţii de pro­ducţie a aparatelor de tramvai şi aşteptăm unda verde a autorităţii de management”, a mai spus directorul.

Potrivit acestuia, compania îşi propune o creştere cu 10% a cifrei de afaceri anul acesta. Apcarom Buzău este deţinută de grupul austriac Voestalpine VAE, cu 95,2% din capitalul social.

Austriecii vor să preia restul de 5,6 milioane de acţiuni care le lipsesc pentru a avea întregul control al producătorulul de material rulant şi oferă minoritarilor 4,2 mil. lei în schimbul deţinerilor lor. Acţiunile APC au scăzut ieri cu până la 1,3%, la o cotaţie de 0,72 lei/unitate. Compania are o capitalizare de 87,4 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO