Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale: Cât cash au SIF-urile la bănci şi ce pot face cu el

Finanţe personale: Cât cash au SIF-urile la bănci şi...

Autor: Liviu Popescu

29.01.2019, 00:07 1671

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) au plasamente în depozite bancare de 147 milioane de lei la decembrie 2018, în scădere cu 46% faţă de luna iunie din acelaşi an, potrivit calculelor ZF realizate pe baza celor mai recente rapoarte lunare.

„Dinamica activelor circulante, respectiv a contului de numerar şi de echivalente de numerar fost negativă la nivelul tuturor SIF-urilor cu excepţia SIF4, evoluţie ce sugerează o activitate investiţională susţinută a celor patru societăţi, în perioada iunie - decembrie 2018 acestea pla­sând resursele financiare disponibile atât în instrumente financiare cât şi în investiţii imobiliare“, spune Luca Nicolae, analist de investiţii la Tradeville.

Sumele de bani plasate de SIF-uri în depozite au un grad ridicat de lichiditate şi le pot permite să reacţioneze rapid la eventuale oportunităţi apărute, nu doar pe piaţa de capital, fără a fi nevoite să vândă un activ din portofoliu pentru a achiziţiona altul nou. Însă depunerile pot fi retrase şi pentru strategiile de recompensare a acţionarilor.

Luca Nicolae adaugă că patru din cele cinci SIF-uri au plătit în intervalul septembrie-octombrie 2018 divi­dendele aferente anului 2017, ceea ce a condus la diminuarea numerarului şi a echivalentelor de numerar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO