Burse - Fonduri mutuale

Flamingo, afaceri cu 35% mai mari in T1

03.05.2007, 19:20 16

Retailerul IT&C si de electrocasnice Flamingo International a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 35 mil. euro, cu circa 35% mai mare decat nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, conform reprezentantilor companiei. Compania nu a precizat insa daca a incheiat trimestrul pe profit sau pe pierdere.
In primele trei luni ale lui 2006, Flamingo a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 92 mil. lei (25,9 mil. euro) si pierderi de 3,18 mil. lei (0,9 mil. euro).
"Aceasta valoare se inscrie in estimarile companiei de la inceputul anului 2007 si sta la baza viitoarei dezvoltari a grupului Flamingo International. Unul dintre principalii factori care au contribuit la obtinerea acestor rezultate este decizia retailerului de a reorganiza reteua de magazine si de a se concentra in special pe unitatile mari, care s-au dovedit a fi mai profitabile", sustin reprezentantii Flamingo.
Acestia au mai aratat ca evolutia pozitiva a cifrei de afaceri se datoreaza si revenirii pietei de electrocasnice pe un trend ascendent, dupa scaderea inregistrata in 2006.
"Rezultatele inregistrate ne demonstreaza ca piata isi revine dupa scaderea de anul trecut, iar Flamingo se inscrie in acelasi trend in ceea ce priveste volumul de vanzari", a precizat Jiri Rizek, directorul general al Flamingo.
Actionarii Famingo au aprobat la finele saptamanii trecute bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede o cifra de afaceri consolidata de 172 mil. euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut. De asemenea, compania si-a bugetat un profit consolidat de 400.000 de euro pentru finele acestui an, comparativ cu pierderi consolidate de 12,8 mil. euro, conform IFRS, pe 2006.
Actionariatul Flamingo a suferit modificari importante in prima parte a acestui an, in urma unor tranzactii mari derulate la Bursa cu actiunile companiei. Dragos Cinca, fondatorul companiei, si-a redus participatia de la 40% la circa 30,14%, iar Flanco Holding, controlat de fondul de investitii suedez Oresa Ventures, a vandut jumatate din actiunile detinute, ramanand cu 14,4%. Pe de alta parte, in actionariatul Flamingo au intrat o serie de fonduri straine, cum ar fi suedezii de la Gustavia sau estonienii de la Hansa, care au preluat 5,13%, respectiv 6,88% din actiuni. De asemenea, Bank Austria Creditanstalt a cumparat de la Oresa 14,5% din actiuni, insa a mai vandut ulterior pachete de actiuni. Un alt actionar semnificativ al Flamingo este fondul american QVT Fund, care detine peste 10,2% din actiuni.
Actiunile Flamingo au inchis ultima sedinta de tranzactionare la pretul de 0,37 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 86,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO