Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea atacă Nuclearelectrica. Capitalizarea a scăzut cu 60% în patru ani din cauza boardului, deşi şefii au salarii cu 46% mai mari

Fondul Proprietatea atacă Nuclearelectrica....

Autor: Liviu Popescu

23.11.2016, 00:05 513
Fondul Proprietatea, cu 9% la Nu­clear­­­electrica, cere recrutarea unui nou con­­­siliu de administraţie la compania ener­­­getică drept urmare a pierderilor de 2 mld. lei suferite de aceasta de la listare încoace.
 
Fondul mai aduce ca argu­mente scăderea profitabilităţii cu 65% între 2013 şi 2015, lipsa proiectelor din partea celor şapte membri ai boardului, prin­tre care şi Daniela Lulache, direc­torul general al Nuclearelectrica (SNN), care să atenueze scăderea preţului acţiunilor. Iar toate aceste lucruri în timp ce sala­riile şefilor au crescut cu 46% între 2013 şi 2015, susţine FP.
 
„Considerăm că propunerea de reînnoire a mandatelor membrilor Con­si­­liului de Administraţie şi a direc­torului ge­­neral al Nuclearelectrica este inaccep­tabilă pentru acţionari, având în vedere că membrii Consiliului nu au adoptat mă­­suri de contracarare a scăderii valorii de piaţă a companiei“, afirmă Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fon­­dului Proprietatea. El cere un pro­ces de selecţie separat şi pentru funcţia de director general al Nuclearelectrica, com­panie cu 1,5 mld. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO