Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea vrea să răscumpere acţiuni pentru a-şi reduce capitalul social

Fondul Proprietatea vrea să răscumpere acţiuni pentru...

Autor: Roxana Rosu

06.09.2017, 10:48 442

Fondul Proprietatea vrea să răscumpere acţiuni sau certificate de depozit având la baza acţiuni suport, reprezentând maxim 20% din capitalul social, la un preţ minim de 0,2 lei şi maxim 2 lei/acţiune, potrivit convocatorului adunării generale a acţionarilor din 26 octombrie.

Scopul acestei operatiuni este reducerea capitalul social al Fondului. 

În acest sens, acţionarii vor discuta ”aprobarea autorizarii Administratorului Unic de a rascumpara actiuni ale Fondul Proprietatea S.A., certificate de depozit avand la baza actiuni suport sau titluri de interes in legatura cu actiuni ale Fondul Proprietatea S.A., prin tranzactii efectuate in cadrul pietei unde actiunile, certificatele de depozit avand la baza actiuni suport sau titlurile de interes in legatura cu aceste actiuni ale Fondul Proprietatea S.A. sunt listate sau cumparate prin oferte publice, in conformitate cu legislatia aplicabila, pentru un numar maxim care va fi determinat astfel incat numarul total de actiuni proprii neanulate (achizitionate in cadrul acestui program si/sau in cadrul programelor anterioare) sa nu depaseasca 20% din valoarea capitalului social subscris la data relevanta, incepand cu data publicarii acestei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pentru o perioada maxima de 18 luni de la data publicarii acestei hotarari a actionarilor in Monitorul Oficial al Romaniei”.

De asemenea, pe ordinea de zi se află şi continuarea sau nu a mandatului Franklin Templeton International Services S.A R.L. in calitate de administrator de fond de investitii alternative si administrator unic al Fondul Proprietatea.

Cu aceeaşi ocazie, acţionarii vor discuta numirea Deloitte Audit ca auditor financiar al Fondul Proprietatea.

Fondul are în prezent un capital social de 5,23 miliarde lei şi o capitalizare de 8,69 miliarde lei. În deschiderea şedinţei de tranzacţionare de miercuri, o acţiune FP are un preţ de 0,86 lei, în scădere cu 0,12%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO