Burse - Fonduri mutuale

UPDATE: Fondul STK Emergent vinde în două şedinţe 13,3% din Star Residence Invest, cea mai recentă listare de la Bucureşti, şi ajunge la o deţinere de 10,6% şi o investiţie de 1,6 mil. lei

UPDATE: Fondul STK Emergent vinde în două şedinţe...

Autor: Tibi Oprea

31.03.2021, 00:00 274

UPDATE: Pe 26 martie, Fondul Închis de Investiţii STK Emergent a mai vândut un alt pachet de acţiuni Star Residence Invest (REIT), echivalentul a 9,3% din capitalul social, ajungând la o deţinere de 10,56% din drepturile de vot. Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de tranzacţionare al unei acţiuni REIT din 26 martie, tranzacţiile respective s-au ridicat la aproximativ 1,4 mil. lei. STK Emergent a vândut în total 13,3% din capitalul social al companiei.

Star Residence Invest (simbol burser REIT), prima societate de tip Real Estate Investment Trust (REIT) de la BVB, care investeşte în sectorul imobiliar, a anunţat marţi că Fondul Închis de Investiţii STK Emergent, administrat de STK Finan­cial AFIA SA, a scăzut în data de 23 martie 2021 sub pragul de deţinere de 20% din companie, ajungând la 19,84% din drepturile de vot.

Înaintea acestei raportări, STK Emergent avea 23,87% din capitalul social al Star Residence Invest, ceea ce înseamnă că a vândut 4% din acţiunile emitentului. Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de tranzacţionare al unei acţiuni REIT din 23 martie, tranzacţiile de vânzare s-au ridicat la aproximativ 720.000 de lei. Investiţia STK Emergent la Star Residence Invest este de circa 3 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare.

Star Residence Invest are 15,2 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 25% de BRK Financial Group (BRK) şi în proporţie de 22,35% de dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), arată datele BVB. Faţă de prima şedinţă de tranzacţionare, cea din 19 martie 2021, acţiunile REIT înregistrează o scădere de aproximativ 24%, arată calculele ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO