Burse - Fonduri mutuale

Franklin Templeton a vândut acţiuni la BVB chiar înainte să crească cu 4% pe bursă

Franklin Templeton a vândut acţiuni la BVB chiar...

Autor: Adrian Cojocar

02.07.2013, 12:22 787

Un fond deţinut de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a vândut un pachet de 0,12% din acţiunile Bursei de Valori (BVB) cu puţin timp înainte de numirea la conducerea companiei a polonezului Ludwik Sobolewski, care a propulsat acţiunile operatorului bursieri cu 4,3%, creştere pe care o înregistrat la mijlocul şedinţei de astăzi.

Tranzacţia, care s-a ridicat la 167.000 de lei, s-a derulat la un preţ de 18,3 lei/unitate, în condiţiile în care astăzi acţiunile BVB au atins nivelul de 19 lei/titlu.

Numirea lui Sobolewski era vehiculată de circa o lună, iar ieri s-a discutat în Consiliul de Administraţie al BVB, unde Franklin Templeton are un reprezentant.
Fondurile administrate e Franklin Templeton au continuat să cumpere însă acţiuni la OMV Petrom, fiind raportate şi vineri cu achiziţia unor pachete cumulând 4,6 milioane de acţiuni ale companiei petroliere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO