Burse - Fonduri mutuale

Gabriel Dumitraşcu desemnat pentru al doilea an la rând personalitatea anului pe piaţa de capital

Gabriel Dumitraşcu desemnat pentru al doilea an la rând...

Autor: Roxana Pricop

02.02.2015, 22:34 597

Gabriel Dumitraşcu, cel care a condus până în ianuarie direcţia de privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie din fostul Minister al Economiei, a fost desemnat personalitatea anului 2014 pe piaţa de capital în cadrul unui eveniment de gală organizat luni seară de Bursa de Valori Bucureşti pentru a marca începutul anului bursier.

Gabriel Dumitraşcu a mai fost desemnat personalitatea anului pe piaţa de capital şi în 2013, el fiind cel care a coordonat din partea statului listările Romgaz şi Nuclearelectrica în 2013, şi Electrica în vara anului 2014, cea mai mare listare de la bursa din Bucureşti în urma unei oferte de acţiuni de 1,9 mld.lei.

În cadrul evenimentului au mai fost acordate premiul pentru investitorul instituţional care a contribuit cel mai mult la dezvoltarea pieţei, distincţie acordată Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Premiu pentru stabilirea conexiunii dintre economia reală şi piaţa de capital acordat Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, şi premiul pentru membrul BVB care a intermediat cea mai mare parte din rulajul cu acţiuni în 2014 acordat Swiss Capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO