Burse - Fonduri mutuale

Grupul Rompetrol a luat 6,52% din actiunile Vega in oferta

29.09.2008, 20:14 19

Grupul Rompetrol a preluat 6,52% din actiunile Rompetrol SA Ploiesti (VEGA), in cadrul ofertei publice de cumparare, pentru 29,5 mil. lei (8 mil. euro), majorandu-si participatia la 98,98% din capitalul companiei.

Grupul Rompetrol a derulat, in perioada 29 iulie-29 septembrie, o oferta publica de cumparare de actiuni la Rompetrol SA, prin care a vizat achizitia titlurilor pe care nu le controla la companie, respectiv 7,54% din capital. Intermediarul ofertei publice de cumparare a fost firma de brokeraj Tailwind Securities, controlata de grupul Rompetrol, pretul oferit de grup fiind de 0,26 lei/actiune, cu mult peste cel existent in piata la anuntul ofertei. Titlurile companiei inregistrau ieri, dupa incheierea ofertei, o scadere de 15,3% si erau tranzactionate la un pret de 0,216 lei. Rompetrol SA a vandut in cadrul ofertei pachetul de 2,5% din propriile actiuni, pe care il controla. Grupul Rompetrol ar putea incepe procedura de delistare a companiei de pe piata RASDAQ.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO