Burse - Fonduri mutuale

iFond Acţiuni se gândeşte la investiţii americane

Autor: Roxana Pricop

04.11.2010, 23:40 23

Fondul deschis de investiţii iFond Acţiuni, cu active nete de21,6 mil. lei şi administrat de societatea Intercapital InvestmentManagement, a primit avizul Comisiei Naţionale a ValorilorMobiliare (CNVM) de a investi în instrumente financiaretranzacţionate pe trei pieţe administrate de cel mai mare grupbursier NYSE Euronext în SUA şi pe Toronto Stock Exchange.

"Am cerut acest aviz din partea arbitrului pieţei de capital pentruca atunci când vom dori să investim în instrumente listate pe piaţaamericană să nu mai fie nevoie să trecem prin procedura de avizare.Fondurile de investiţii trebuie să primească aviz de la CNVM pentrua putea investi în pieţe care nu sunt membre ale UE", a spus RăzvanPaşol (desen), directorul general al firmei de brokerajIntercapital Invest care controlează societatea de administrareIntercapital Investment Management. iFond Acţiuni va putea investiîn valori mobiliare, instrumente ale pieţei monetare, unităţi defond sau instrumente financiare derivate tranzacţionate pe New YorkStock Exchange, NYSE Amex şi NYSE Arca din SUA, şi pe Toronto StockExchange. iFond Acţiuni are active de 482.000 de lei şi aînregistrat o scădere de 12,9% de la lansare, la finele luniimartie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO