ZF 24

Impactul lui Popp a devenit Impactul lui Iaciu: la 17 ani după ce Popp a adus compania pe bursă, Iaciu ia controlul şi o schimbă din temelii

Impactul lui Popp a devenit Impactul lui Iaciu: la 17 ani...

Autor: Roxana Pricop

24.09.2013, 00:08 534

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu face ofertă de preluare obligatorie a dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), intenţionând să cumpere 61,95% din capital cu 19,61 milioane de lei (4,4 mil. euro) de la acţionarii minoritari.

În funcţie de subscrierile făcute de minoritari, Iaciu ar putea ajunge să controleze circa 50% din companie, fapt ce ar marca începutul unei noi perioade în evoluţia dezvoltatorului, după retragerea fondatorului Dan Ioan Popp.

După ce în iulie a ajuns să deţină 38% din capitalul Impact, prag ce obligă un investitor să lanseze o ofertă de preluare, Gheorghe Iaciu a anunţat ieri pe bursă preţul şi perioada de derulare a ofertei. Mai exact, pentru cele 122,57 milioane de acţiuni Impact aflate acum în proprietatea acţionarilor minoritari, Iaciu vrea să plătească un preţ de 0,16 lei/unitate. Preţul stabilit este cu 4,7% sub cea mai recentă cotaţie din piaţă, de 0,168 lei. Operaţiunea va începe joi, 26 septembrie, şi se va încheia pe 16 octombrie, şi va fi intermediată de casa de brokeraj Swiss Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO