Burse - Fonduri mutuale

Industria jocurilor video beneficiază de vacanţa de iarnă şi vremea rea: plus 6% pentru acţiunile Blizzard în 2017

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Liviu Popescu

12.01.2017, 00:02 199

Acţiunile Activision Blizzard, compania americană care a creat jocuri populare precum World Of Warcraft, Heartstone sau Starcraft, afişau ieri 38 de dolari pe bursa de la New York, în creştere cu 6% de la începutul anului. Capitalizarea companiei la cel mai recent preţ se ridică la aproximativ 29 miliarde de dolari. În general, industria jocurilor video beneficiază de pe urma vacanţei de iarnă, dar şi de pe urma vremii aspre, datorită faptului că vânzările de jocuri sporesc în această perioadă.

Prin urmare, şi preţul acţiunilor creşte pe parcursul iernii. Pe lângă România şi ţările din Europa de Est se confruntă cu o iarnă aspră, cu temperaturi chiar şi de minus 20 de grade Celsius. Şi Italia a fost cuprinsă de zăpadă, în timp ce Cehia este paralizată de ger. Şcolile au fost închise în multe state europene, inclusiv România. Activision Blizzard a avut venituri de 1,6 miliarde de dolari în T3/2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO