Burse - Fonduri mutuale

Insiderii au cumparat actiuni pe Bursa de 2 mil. euro pe scadere

14.11.2007, 21:07 23

In ultimele zile, numarul raportarilor cu privire la cumpararile efectuate de persoanele initiate (insideri) din cadrul companiilor listate pe Bursa a crescut brusc, acestia profitand de scaderile de pe piata pentru a achizitiona actiuni in valoare de peste 2 mil. euro numai in ultima saptamana.
Cele mai mari tranzactii ale insiderilor (persoanele care sub o forma sau alta au o legatura cu societatea) s-au realizat cu actiunile SIF Oltenia, cumparatorii fiind patru companii aflate in portofoliul SIF. Acestea au achizitionat actiuni SIF Oltenia in valoare de 1,6 mil. euro (5,6 mil. lei).
Cele patru societati sunt compania imobiliara Voltalim Craiova, pe care o detine integral si careia i-a suplimentat capitalul social cu 2,4 mil. lei (0,7 mil. euro), magazinul Mercur Craiova (MRDO), Concereal Olt (CCOL) si compania imobiliara Vidraru Curtea de Arges (VIRU).
Cumpararile realizate pe acest emitent vin in contextul in care SIF Oltenia se plasa la finele primelor noua luni ale anului pe prima pozitie atat din punctul de vedere al profitului realizat in aceasta perioda, cat si al valorii activelor.
Alte actiuni "vanate" in ultimele zile de insideri sunt titlurile societatii de intermediere Broker Cluj. Anton Ionescu, Ioan Cartis si Ioan Erhan, actionarii principali ai acesteia, au cumparat in aceasta perioada titluri Broker in valoare de 150.000 de euro (peste 0,5 mil. lei).
Floriean Firu, directorul general adjunct al SIF Transilvania (SIF 3), a cumparat actiuni ale societatii de investitii si ale companiei Turism Felix, care au cumulat 82.000 de euro (280.000 de lei).
Nicolae Dusu, directorul producatorului de BCA Celco Constanta, a achizitionat recent un pachet de 0,95 mil. actiuni Socep Constanta (SOCP), pentru suma de 78.000 de euro (266.000 de lei).
Fondul de investitii strain QVT a intrat recent la cumparare pe actiunile retailerului IT&C Flamingo International, in care a plasat 71.500 de euro (circa 240.000 de lei), dupa ce in ultimele luni fondul a vandut pachete importante din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO