Burse - Fonduri mutuale

Întâlnire de urgenţă între ASF-ul american, banca centrală şi mai mulţi reglementatori. Janet Yellen, trezorierul-şef american, vrea să discute despre volatilitatea violentă generată de războiul momentului pe Wall Street

Întâlnire de urgenţă între ASF-ul american, banca...

Autor: Alex Ciutacu

03.02.2021, 14:00 854

Janet Yelllen, trezorierul-şef al SUA, a convocat o întâlnire de urgenţă cu şefii autorităţilor de reglementare din ţară pentru a discuta despre volatilitatea violentă generată în cadrul luptei dintre micii investitori de retail şi fondurile de hedging, care a dus la creşteri bruşte şi scăderi abrupte pe mai multe active, precum argintul, potrivit Reuters.

Yellen se va întâlni cu ASF-ul american (Securities and Exchange Comission), cu banca centrală (FED), cu sucursala Fed New York şi cu supraveghetorul tranzacţionărilor (Commodity Futures Trading Comission).

Înainte de a convoca şedinţa, Yellen a discutat cu avocaţii specializaţi în probleme de natură etică pentru a primi undă verde de la aceştia.

Decizia ei de a se consulta cu avocaţii vine după ce Reuters a scris despre banii pe care i-a primit Janet Yellen de la fondul de hedging Citadel, reprezentând plăţi pentru discursuri. Situaţia a fost mai complicată în contextul în care Citadel este unul dintre principalii actori implicaţi în saga GameStop, deci Yellen avea nevoie de o confirmare externă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO