Burse - Fonduri mutuale

Intercapital aduce şi producătorul de cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) pe bursă

Intercapital pariază pe lipsa cauciucurilor de iarnă şi aduce şi producătorul de cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) pe bursă

Autor: Adrian Ionut Cojocar

27.10.2011, 18:32 322

Producătorul de benzi din cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) a anunţat astăzi că prospectul societăţii întocmit în vederea admiterii acţiunilor pe piaţa reglementată a BVB a fost aprobat recent de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

În prezent titlurile Artego se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ.

Operaţiunea de promovare a titlurilor Artego pe piaţa reglementată va fi intermediată de firma de brokeraj Intercapital Invest care a adus recent pe piaţa reglementată şi acţiunile Electromagnetica Bucureşti (ELMA). Acestea din urmă vor intra la tranzacţionare la categoria I a pieţei pe data de 2 noiembrie.

Artego este controlată de salariaţi prin intermediul Asociaţiei PAS, care deţine 70% din capital, ceialaţi acţionari având participaţii mai mici de 5%.

La preţul de închidere de ieri, de 2,01 lei/unitate, valoarea de piaţă a Artego este de 4,6 mil. euro.

Producătorul de cauciuc şi-a majorat în primul semestru afacerile cu 29%, la 91,1 mil. lei, însă profitul Artego s-a redus semnificativ, la circa 500.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO