Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au tranzacţionat pe bursă acţiuni peste 1,5 miliarde euro în primele 8 luni, în creştere cu 35%

Investitorii au tranzacţionat pe bursă acţiuni peste...

Autor: Roxana Rosu

07.09.2017, 12:00 175

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a depăşit 1,5 miliarde de euro după primele opt luni, în creştere cu 35%, media zilnică fiind de peste 9 milioane euro, cu 38% peste aceeaşi perioadă a anului trecut.

În luna august au fost realizate tranzacţii cu acţiuni de peste 180 de milioane de euro, cu 27% peste valoarea din iulie şi cu 85% peste cea din august 2016, a anunţat BVB.

„Piaţa românească de capital continuă creşterile de două cifre, urmare a îmbunătăţirii percepţiei investitorilor faţă de piaţa de capital, a perspectivelor de creştere şi a indicatorilor macroeconomici buni. Atractivitatea pieţei de capital a crescut în acest an şi datorită dividendelor mai mari distribuite de principalele companii listate, România aflându-se până în iulie pe primul loc în topul pieţelor de frontieră în ce priveşte randamentul total, care include variaţia de preţ şi dividendele distribuite de principalele companii listate,” a spus Lucian Anghel, preşedintele BVB.

BET, indicele principal al pieţei, care măsoară evoluţia celor mai lichide 13 companii listate la BVB, a încheiat primele opt luni cu un plus de 13,6%. În acelaşi interval de timp, indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu aproape 22%.

Pe data de 7 august, au fost admise la tranzacţionare obligaţiunile corporative emise de UniCredit Bank SA, membră a Grupului UniCredit. Emisiunea de obligaţiuni corporative a avut o valoare totală de 610 milioane de lei şi a fost structurată pe 3 clase, în tranşe de scadenţă de 3 ani, 5 ani şi 7 ani.

De asemenea, din 8 august, opt societăţi listate până acum pe piaţa reglementată a SIBEX (Sibiu Stock Exchange) au intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO, sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO