Burse - Fonduri mutuale

Iproeb Bistriţa s-a apreciat cu 50%

Iproeb Bistriţa s-a apreciat cu 50%

Autor: Radu Bostan

03.02.2015, 00:03 849

Acţiunile producătorului de cabluri Iproeb Bistriţa (sim­bol bursier IPRU) s-au scumpit cu peste 50% în luna ianua­rie, în contextul în care piaţa se aşteaptă ca firma să se tran­s­fere de pe RASDAQ pe piaţa reglementată.

Cotaţia titlurilor Iproeb se situează acum în jurul preţului de 0,8 lei/unitate, după ce în ultima şedinţă de tranzacţionare din anul 2014 acţiunile au închis la preţul de 0,52 lei/unitate. Com­pania a câştigat astfel în doar o lună un plus de 13,3 milioane de lei la valoarea de piaţă, care se situează în prezent la 37,3 milioane de lei.

Iproeb, care era oricum una dintre cele mai lichide ac­ţiuni de pe RASDAQ, a început să fie tot mai tranzacţionată în ultimele luni, în perspectiva desfiinţării pieţei şi speranţele in­vestitorilor că compania se va muta pe piaţa reglementată. Acţionarii se vor întruni pe 17 februarie pentru a decide viitoarea platformă pe care va fi listată Iproeb, sau delistarea com­paniei.

Având capitaluri proprii de peste 1 milion de euro şi mai mult de două treimi din acţiuni libere la tranzacţionare, Iproeb îndeplineşte criteriile de admitere în categoria Stan­dard a pieţei reglementate. Consiliul de Administraţie al com­paniei a recomandat însă mutarea pe sistemul alternativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO