Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă

Autor: Adrian Cojocar

18.06.2013, 19:01 130

Acţiunea zilei de ieri

Acţiunile BRD Société Générale (BRD) au pierdut ieri 1,8% pe fondul unui rulaj redus, de 67.800 de lei (15.400 de euro). Cu aceste acţiuni s-au realizat ieri şi mai multe tranzacţii speciale, în valoare cumulată de 6,5 mil. lei (1,5 mil. euro) la un preţ de 7,8 lei/titlu. Preţul atins de acţiunile BRD este unul dintre cele mai mici din acest an. Presiunea la vânzare, inclusiv din partea SIF-urilor, care şi-au redus participaţiile în ultima perioadă, a dus preţul acţiunilor BRD pe minus de la începutul anului, cu 3,7%.

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile Prodplast Bucureşti (PPL), după ce SIF Oltenia şi-a întărit poziţia în acţionariat prin majorarea participaţiei până la 25,24% din acţiuni.
  • Titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) care a anunţat că a subscris obligaţiuni în valoare de aproape 27 mil. lei emise de Romenergo, firmă deţinută de Dragoş Bîlteanu.
  • Acţiunile Ropharma Braşov (RPH) care au fost reintroduse la tranzacţionare după ce acţionarii au aprobat majorarea capitalului cu suma de 21,8 mil. lei prin acordarea de titluri gratuite.
 


Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO