Burse - Fonduri mutuale

KBC vede profit de 9 mil. euro la Antibiotice

15.02.2008, 21:27 19

Analistii societatii de brokeraj KBC Securities estimeaza ca producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) va raporta un profit net de 6,7 mil. lei (1,9 mil. euro) pe ultimul trimestru din 2007, dublu fata de aceeasi perioada din 2006, potrivit ultimului raport de analiza.
Pentru tot anul, KBC estimeaza ca Antibiotice va raporta un castig net de 30,08 mil. lei (9 mil. euro), in crestere cu 26% fata de 2006, si cu 28% peste estimarea anterioara a KBC din august 2007. Antibiotice urmeaza sa publice rezultatele financiare preliminare in cursul zilei de astazi.
Analistii KBC au explicat majorarea estimarilor de profit prin intarzierea reformelor anuntate de Guvern privind un control mai strict al pietei medicamentelor, care influentau negativ estimarile anterioare. "In ciuda planurilor anterioare de a reduce preturile medicamentelor compensate incepand cu luna octombrie 2007, reformele inca nu s-au facut simtite. Inasprirea legislatiei pare improbabila inainte de alegerile din noiembrie 2008", se arata in raportul KBC Securities.
Analistii KBC si-au majorat si estimarea privind cifra de afaceri pe anul trecut, de la 220,5 mil. lei la 228,2 mil. lei (68,3 mil. euro), in crestere cu 16% fata de 2006. Pentru 2008, KBC prognozeaza o cifra de afaceri de 266 mil. lei si un profit net de 34,3 mil. lei. KBC Securities si-a majorat pretul tinta pentru actiunile Antibiotice cu 4,3% fata de cel din luna august, la 1,84 lei/actiune, si recomanda "pastrarea" actiunilor in portofoliu. Titlurile Antibiotice au inchis sedinta de ieri la 1,73 lei/actiune.
Analistii KBC considera ca la acest pret, titlurile producatorului de medicamente sunt corect evaluate, avand in vedere ca acestea se tranzactioneaza la un PER (pret raportat la profit net pe actiune) de 25,6, cu 18,5% mai mare fata de media companiilor similare din Europa Centrala si de Est. Premiul este justificat insa de potentialul de crestere a profitului pe termen lung.
Pe de alta parte, analistii KBC considera ca blocarea procesului de privatizare de catre sindicate reduce prima speculativa care a sustinut pretul actiunilor in ultimele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO