Burse - Fonduri mutuale

La trei săptămâni după ce a intrat în boardul Transelectrica, Sebastian Burduja, şeful PNL sector 1, îşi încheie mandatul după ce a fost numit secretar de stat la Finanţe

La trei săptămâni după ce a intrat în boardul...

Autor: Tibi Oprea

17.12.2019, 15:42 445

Transelectrica (simbol bursier - TEL), companie care asigură siguranţa energetică a României, a anunţat la bursă că Sebastian Burduja, preşedintele PNL sector 1, îşi încheie mandatul de membru provizoriu al consiliului de supraveghere al companiei începând cu 17 decembrie.

Anunţul a venit după ce Sebastian Burduja a acceptat mandatul pe 28 noiembrie, dar şi pe fondul numirii acestuia pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

Transelectrica este controlată majoritar de statul român, cu o participaţie de 58,7% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile TEL se tranzacţionează în scădere cu 7,7% pe fondul unui rulaj de 102,7 milioane lei, emitentul ajungând la 1,4 miliarde lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un avans de 35% în perioada similară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO