Burse - Fonduri mutuale

Lipomin se intareste prin achizitia Herculane Water

12.06.2008, 21:30 46

Producatorul apei minerale Carpatina, detinut din anul 2006 de catre compania Lipomin, a anuntat preluarea imbuteliatorului Herculane Water.
La Registrul Comertului, Herculane Water figureaza ca fiind detinuta de firma New Manhatan Investment, ai carei asociati sunt doi cetateni de origine siriana - Hassan Arbach si Othman Almzawi.
Tranzactia, a carei valoare nu a fost comunicata de Lipomin, include si achizitia a doua terenuri cu o suprafata totala de circa 8.000 de metri patrati, pe care este amplasata fabrica de imbuteliere a apei din Baile Herculane, precum si mai multe echipamente de productie.
Potrivit datelor de la Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM), compania Herculane Water a imbuteliat anul trecut 8,8 milioane de litri de apa, fiind al 18-lea dintre cei mai mari 20 de producatori cu licente de la SNAM.
Pe baza volumului de apa imbuteliat in 2007, afacerile companiei ar putea fi estimate la 7 mil. lei (2 mil. euro) la nivelul anului trecut. Reprezentantii Lipomin nu au dorit sa precizeze cifra de afaceri a companiei achizitionate si nici numele fostilor proprietari ai acestei afaceri. Carpatina a intrat in portofoliul Lipomin in februarie 2006, fiind detinuta anterior de catre Petrom. Recent, Lipomin si filiala acesteia, Carpatina, au luat credite bancare in valoare totala de circa 17 mil. euro.
La inceputul acestui an, Lipomin a renuntat la derularea ofertei publice de vanzare de obligatiuni in valoare de 12 mil. euro, programata initial pentru perioada 5-12 februarie, din cauza conditiilor instabile ale pietei.
In 2007, Carpatina si Lipomin au imbuteliat 74 mil. litri de apa, valoarea vanzarilor fiind de aproximativ 10 mil. euro, potrivit datelor companiei. Anul trecut s-au imbuteliat in total 1,15 mld. litri de apa minerala la izvoarele exploatate de SNAM.
Pachetul majoritar al Lipomin este detinut de fostii bancheri Horia Simu si Horia Pitulea, care detin si compania Cuprom.
Lipomin are o capitalizare de 8,1 milioane de euro, actiunile companiei tranzactionandu-se ieri la pretul de 3,66 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO