Burse - Fonduri mutuale

Listarea Fondului Proprietatea, cel mai devreme la sfarsitul anului

07.02.2008, 19:45 14

Societatea de administrare a Fondului Proprietatea va fi selectata pana la sfarsitul lunii octombrie, iar listarea ar putea avea loc pana la sfarsitul anului, potrivit presedintelui Consiliului de Supraveghere al Fondului, Emanoil Negut.
"Daca lucrurile merg bine, previzionam listarea Fondului la sfarsitul anului 2008", a afirmat Negut.
El a mai spus ca pana in prezent 37 de societati si-au aratat interesul sa administreze Fondul Proprietatea, insa numarul acestora ar putea creste in perioada urmatoare.
Potrivit calendarului prezentat ieri de Fondul Proprietatea, conditiile de lansare si derulare a ofertei publice pentru listarea la Bursa a Fondului vor fi stabilite, prin hotarare de guvern, in lunile mai-iunie, iar administratorul de fond va fi selectat in luna iulie 2008 de catre o comisie formata printr-o decizie a premierului.
Contractul de consultanta pentru selectia administratorului de fond va fi derulat, conform calendarului Fondului Proprietatea, in intervalul aprilie-mai, iar hotararea de guvern privind selectia administratorului, cu aprobarea caietului de sarcini, are ca termen limita de initiere, avizare si publicare luna august 2008.
Consultantul financiar al Fondului Proprietatea va fi selectat cel mai tarziu in luna aprilie, iar activele incluse in portofoliul Fondului Proprietatea vor fi evaluate pe parcursul primului semestru, conform calendarului de listare la Bursa a Fondului, stabilit pentru prima jumatate a acestui an. Inainte de aceste proceduri, Guvernul va stabili, prin hotarare, pana la sfarsitul lunii martie, cota oferita de Ministerul Economiei si Finantelor in oferta publica de vanzare a actiunilor emise de Fondul Proprietatea.
Pana la sfarsitul lunii iulie vor fi selectate atat intermediarul pentru listare, cat si banca depozitara/custodele, vor fi emise reglementarile specifice ale Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) si va fi pregatita documentatia de inregistrare la CNVM si la Bursa. In acelasi interval vor fi elaborate prospectele de inregistrare la CNVM si de listare si va fi pregatita camera de date pentru listare.
Detinatorii de titluri la Fondul Proprietatea pot sa le vanda incepand din luna ianuarie pe baza extraselor obtinute de la Depozitarul Central.
Depozitarul Central a inregistrat primele tranzactii cu actiunile fondului, conform Adrianei Tanasoiu, directorul institutiei. Ea nu a dorit sa precizeze numarul de tranzactii, valoarea acestora sau partile implicate.
Firmele PricewaterhouseCoopers si Darian Rom Suisse Cluj-Napoca vor evalua 76 de companii din portofoliul Fondului Proprietatea, iar procesul de selectare a evaluatorului pentru 12 companii din portofoliul Fondului Proprietatea ramase nealocate in urma primei licitatii va fi reluat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO