Burse - Fonduri mutuale

Listarea Fondului Proprietatea ridică acţiunile BVB şi iFond

Autor: Adrian Cojocar

22.12.2010, 23:45 17

Titlurile operatorului bursier de la Bucureşti (BVB) şi cele alefondului iFond Financial (IFR), listat recent pe Bursă, au cunoscutaprecieri importante în decembrie după ce investitorii au luat cuasalt aceste titluri în aşteptarea listării Fondului Proprietateade luna viitoare.

Acţiunile BVB au avansat cu 13% de la începutul lunii şi auatins ieri un nou maxim pentru acest an, de 41 de lei, în timp cetitlurile iFond au câştigat 7,5% şi au ajuns la 230 de lei, după ceinvestitorii le-au putut achiziţiona cu 202 de lei în ofertapublică derulată în august.

Practic investitorii mizează pe faptul că odată cu listarea FPla Bursă lichiditatea de pe piaţă va creşte considerabil, ceea cear urca afacerile BVB, care se bazează în special pe comisioanelede tranzacţionare.

Investitorii care cumpără la IFR pariază că acţiunile FonduluiProprietatea vor cunoaşte o apreciere importantă faţă de preţuriledin prezent, ceea ce ar urca şi activele fondului administrat desocietatea de brokeraj Intercapital Invest.

De la începutul lunii, indicele BET, care urmăreşte evoluţiacelor mai importante zece companii listate, a câştigat 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO