Burse - Fonduri mutuale

Litigiul gratuitelor a dus SIF Transilvania la un miliard de euro

02.07.2007, 17:31 18

Hotararea judecatoreasca de suspendare a majorarii de capital de la SIF Transilvania a fost la randul sau suspendata vineri de Curtea de Apel Brasov, unde SIF Transilvania a cerut o astfel de masura pana la solutuionarea recursului depus impotriva hotararii initiale de suspendare.
Tribunalul Brasov nu s-a pronuntat inca in privinta actiunii in fond, inaintata de Cocor, prin care aceasta cerea anularea majorarii de capital cu actiuni gratuite aprobate de actionarii SIF Transilvania, verdictul fiind amanat pentru data de marti, 3 iulie. Oricare va fi hotararea judecatorilor, aceasta va putea fi la randul sau atacata la instanta superioara.
Actiunile SIF Transilvania au revenit la tranzactionare vineri la ora 10:45 si au deschis ziua cu o crestere de 15%, maximul permis pentru o zi de tranzactionare. Ulterior vanzatorii au inceput sa isi faca aparitia in piata, astfel ca actiunile companiei au incheiat ziua cu o crestere de 8,8% fata de ultimul pret de joi.
Actiunile au incheiat ziua la 2,97 lei/actiune, capitalizarea bursiera ajungand la 1,03 miliarde de euro daca se iau in calcul si actiunile gratuite aflate in litigiu. Valoarea de piata a SIF Transilvania este distorsinata insa de procesul aflat in curs.
Actiunie SIF Transilvania au crescut in ultimele saptamani mai mult decat celelalte SIF-uri, unii dintre investitori cumparand actiuni pentru a putea castiga de pe urma unei eventuale anulari a majorarii de capital, ceea ce ar duce la o crestere accentuata a actiunilor. Daca majorarea ar fi anulata, la ultimul pret de vineri valoarea bursiera a SIF Transilvania ar depasi cu putin 500 de milioane de euro.
Actionarii SIF Transilvania au decis in aprilie majorarea capitalului social cu rezervele contabile constituite din profitul pe anii trecuti, urmand ca actionarii sa primeasca o actiune gratuita pentru fiecare titlul detinut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO