Burse - Fonduri mutuale

Ludwik Sobolewski, şeful BVB, ales preşedinte al Poştei Române

Ludwik Sobolewski, şeful BVB, ales preşedinte al...

Autor: Roxana Pricop, Ana Maria Petcana

11.06.2014, 13:30 1198

Acţionarii Poştei Română l-au revocat din funcţia de director general al companiei pe Ion Smeeianu şi l-au numit interimar pe Alexandru Petrescu şi au ales un Consiliu de Administraţie provizoriu, al cărui preşedinte este CEO-ul BVB, Ludwik Sobolewski, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Ludwik Sobolewski a preluat conducerea BVB în luna august 2013. El a condus bursa din Varşovia timp de şapte ani, în perioada 2006 - 2013, când piaţa din Polonia a ajuns pe prima poziţie din Europa Centrală şi de Est.

Între 1994 şi 2006, Sobolewski a fost vicepreşedinte executiv al Depozitarului Central din Polonia.

De asemenea, el a fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Depozitarului Naţional al Valorilor Mobiliare, al Bursei poloneze de energie şi al Bondspot, o companie care administrează tranzacţionarea obligaţiunilor de stat. Sobolewski a fost decorat de două ori de către preşedinţii Poloniei cu una din cele mai înalte distincţii, acordată pentru meritele sale în dezvoltarea pieţei de capital din Polonia.

Acţiunile BVB cresc cu 2% în şedinţa de azi până la un preţ de 27,88 lei/acţiune. La acestă cotaţie, capitalizarea BVB este de 209,5 milioane de lei.

“Numirea directorului general al BVB în funcţia de preşedinte al Poştei Române arată încrederea Guvernului în experienţa managerială a lui Ludwik Sobolewski. Este un pas înainte pentru parteneriatul dintre piaţa de capital şi Guvern, necesar în dezvoltarea pe mai departe a bursei”, a spus Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO