Burse - Fonduri mutuale

Majorare de capital de 5 mil. euro la hotelul Orizont

13.09.2006, 19:19 54

Compania Orizont Turism, care opereaza hotelul de trei stele Orizont din statiunea Predeal, intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 5,2 mil. euro (18,4 mil. lei) pentru a-si finanta programul de investitii de modernizare a unitatii hoteliere.
Operatiunea urmeaza sa fie supusa aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) pe 27 octombrie.
"Acesti bani vor veni de la actionarii nostri si vor fi alocati exclusiv unor proiecte de investitii, modernizare si renovare a hotelului, actionarii fiind cei care vor hotari directiile de destinatie a banilor", a declarat pentru ZF Dorel Maria, directorul general si presedintele CA al Orizont Turism.
Compania Orizont Turism a avut in portofoliu pana anul trecut si cabana Trei Brazi, care este acum in administrarea unei alte companii - Trei Brazi. Principalul actionar al Orizont Turism este SIF Transilvania, care detine 59,19%, restul actiunilor fiind detinute de catre societatea Quatron International (15,16%), Fathi Taher (11,54%) si alti actionari (14,11%). Majorarea capitalului social al hotelului Orizont din Predeal ar urma sa se faca prin aport de capital din partea actionarilor existenti, pretul de subscriere fiind stabilit la 2,5 lei pe actiune, adica la valoarea nominala a actiunii.
Proiectul de investitii si modernizare va cuprinde restaurarea hotelului, construirea unui restaurant cu specific romanesc cu o capacitate de 200 de locuri, a unei crame de 100 de locuri si a unui centru de intretinere si agrement cu capactate de 80 de locuri. De asemenea, vor fi modernizate si reabilitate piscina si salile de conferinte, care vor ajunge sa dispuna de 70, respectiv 220 de locuri.
Actualmente, hotelul Orizont din Predeal are o capacitate de 154 de camere si 87 de angajati. "Este vorba de realizarea unor schimbari majore, care vor duce implicit la trecerea hotelului de la trei la patru stele, in conditiile in care se vor ridica standardele si se vor imbunatati simtitor conditiile de cazare si facilitatile disponibile", afirma Traian Cautus, directorul de strategie si analiza in cadrul SIF Transilvania.
Proiectul va fi demarat in luna martie a anului viitor, urmand sa fie incheiat in decembrie 2007. Potrivit reprezentantilor SIF Transilvania, hotelul va fi scos din circuitul tutistic pe perioada executarii acestor lucrari.
"Exista posiblitatea aparitiei unor schimbari si la nivel de conducere, in sensul modernizarii managementului actual. De asemenea, mentinem deschisa varianta unei fuziuni cu Aro Palace, insa deocamdata ne concentram prioritar pe planurile de modernizare", a mai spus Cautus.
Compania Orizont Turism a mai procedat anul trecut la o majorare de capital, la care Fathi Taher nu a subscris. Taher a contestat masura in justitie, dosarul fiind acum pe rol. Capitalizarea bursiera a Orizont Turism este de 1,18 mil. euro la un pret de 1,5 lei pe actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO