Burse - Fonduri mutuale

Majorarile de capital au din nou lipici la investitori

18.03.2010, 23:04 17

Actiunile companiilor de pe Bursa care au anuntat de lainceputul anului majorari de capital au fost luate cu asalt deinvestitori, dupa ce in ultimii doi ani investitorii fugeau demajorarile de capital ale companiilor si se grabeau sa vandatitlurile pentru a nu participa la astfel de operatiuni.

De exemplu, actiunile producatorului de utilaj petrolier UztelPloiesti (UZT), care vrea sa atraga 4,7 mil. euro de la actionari,au urcat de la data la care au anuntat intentia de majorare acapitalului, in numai cateva sedinte de tranzactionare, cu 55%.

Cresterile aduc aminte de situatia din anii 2006-2007, candanunturile privind majorarile de capital de pe Bursa atrageau dupasine aprecieri puternice ale actiunilor acelor companii.

"Un investitor de retail percepe majorarile de capital ca oposibilitate de a obtine un pachet de actiuni la un discountsemnificativ fata de pretul din piata, nu ca i se ofera dreptul dea-si pastra participatia in companie. De exemplu, se gandeste caare 20.000 de actiuni si poate sa aiba 60.000 de titluriachizitionate la un cost mai mic, fapt ce-i va genera un profitsuplimentar", spune Adrian Lupsan, directorul general adjunct alsocietatii de brokeraj Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO