Burse - Fonduri mutuale

Managerii din Rompetrol sunt gata sa-l urmeze pe Patriciu

Managerii din Rompetrol sunt gata sa-l urmeze pe Patriciu

Andre Naniche, director general executiv adjunct al grupului Rompetrol

29.06.2009, 18:10 26

Retragerea lui Dinu Patriciu din Rompetrol ar putea atrage dupa sine alte plecari la nivel de top management tinand cont de faptul ca majoritatea executivilor din actuala echipa de conducere au fost adusi chiar de catre omul de afaceri pentru a-l ajuta de construirea grupului petrolier.

"Am venit aici pentru domnul Patriciu si ii sunt dedicat. Daca va avea nevoie de mine, ma voi gandi extrem de serios la oferta lui, dar nu stiu daca o va face. Eu sunt bun la a conduce afaceri mari, iar pentru moment planurile domnului Patriciu sunt la inceput. Toti managerii sunt in aceeasi pozitie. Daca ne va cere sa plecam, ne vom gandi foarte serios la oferta lui pentru ca ne-a placut sa lucram impreuna cu el, dar este corect fata de actionarii nostri sa asteptam si propunerile lor", spune Andre Naniche, director general executiv adjunct al grupului Rompetrol. Naniche se afla in companie inca din anul 2006 si a ocupat initial functia de director operational fiind responsabil pentru dezvoltarea afacerilor grupului in toate pietele in care este prezent. Naniche a ocupat inainte de a veni in Rompetrol o serie de functii in giganti precum British Petroleum sau Chevron.
"Nu am avut pana acum nicio discutie cu cei de la KazMunaiGaz dupa anunt. Cred ca au fost foarte isteti in modul in care au manevrat aceasta achizitie pentru ca nu au creat probleme in companie, oamenii nu sunt nelinistiti. In urmatoarele doua saptamani, poate o luna, este posibil sa avem anumite conversatii cu ei, dar nu sunt deocamdata in nicio graba. Numai dupa aceste discutii vom putea spune cine pleaca si cine va ramane in grupul Rompetrol din actuala echipa de management", a mai spus Naniche. Printre cei mai vechi executivi care au fost alaturi de Patriciu in construirea Rompetrol se numara Eric Kish, actualul vicepresedinte al grupului responsabil de companiile de servicii si de functiunile suport care pana la inceputul lunii aprilie a ocupat functia de vicepresedinte pe retail si marketing. Kish a fost primul director general al Rompetrol Rafinare dupa preluarea rafinariei de catre Rompetrol. Un alt manager care a fost printre primii angajati ai grupului este Dan Ionescu, actualul director operational (COO) al Rompetrol.
"Deocamdata sunt COO-ul grupului si nu am decis inca ce voi face", a spus Ionescu.
La sfarsitul saptamanii trecute, Dinu Patriciu si-a anuntat printr-un comunicat retragerea din grupul Rompetrol prin vanzarea pachetului de 25% pe care-l mai detinea catre compania kazaha de stat KazMunaiGaz. Prin aceasta tranzactie, Patriciu nu mai detine nicio actiune la grupul pe care l-a construit timp de un deceniu in jurul rafinariei Petromidia, in contextul in care in vara lui 2007, omul de afaceri a vandut 75% din actiunile Rompetrol.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO