Burse - Fonduri mutuale

Marile banci europene prezente in Romania, lovite pe burse

Marile banci europene prezente in Romania, lovite pe burse
25.05.2010, 14:46 33

Toate marile banci europene care detin institutii de credit inRomania resimt astazi noul val de turbulente care a cuprinsbursele, inregistrand scaderi ale actiunilor de peste 7%.

Societe Generale, actionarul majoritar al BRD, a pierdut de ladeschiderea sedintei de tranzactionare de la Paris 7,4% din pretulactiunilor. De asemenea, grupul italian UniCredit, care controleazaUniCredit Tiriac Bank, a coborit cu 7,5% pe bursa din Milano. Siactiunile Intesa Sanpaolo au scazut cu 6,3%.

La Viena, Erste Group, actionarul majoritar al BCR, sufera opierdere de aproape 8,7% din pretul actiunilor, in timp detitlurile Raiffeisen International, actionarul majoritar alRaiffeisen Bank Romania, au scazut cu 6,3%.
Actiunile E
rste sunt afectate in particular din cauza participatiei de peste10% detinuta in banca austriaca de grupul spaniol La Caixa, incontextul speculatiilor privind izbucnirea unei crize in sistemulbancar din Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO