Burse - Fonduri mutuale

Miniştrii s-au schimbat, dar statul tot nu vine la AGA la Transelectrica

Miniştrii s-au schimbat, dar statul tot nu vine la AGA...

Autor: Roxana Pricop

27.12.2012, 12:41 566

Adunarea Generală a Acţionarilor Transelectrica convocată azi nu s-a putut ţine din cauza lipsei de cvorum, reprezentantul Ministerului Economiei, care deţine 58% din capitalul companiei, fiind absent.

Mâine, 28 decembrie, va avea loc cea de-a doua convocare a acţionarilor.

Pe ordinea de zi a AGA sunt, printre altele, confirmarea numirii lui Andrei-Gabriel Benghea-Mălăieş în funcţia de director general al Transelectrica”, stabilirea limitelor generale ale remuneraţiei directorului general şi membrilor directoratului, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2012.

Conducerea transportatorului de energie a propus diminuarea profitului bugetat pentru acest an cu 22% faţă de cel prognozat la începutul anului, până la nivelul de 31,2 mil. lei (circa 7 mil. euro), în principal din cauza consumului mai mic de energie şi majorării pierderilor financiare determinate de deprecierea leului din acest an.

Decizia vine în contextul în care după primele nouă luni din 2012 profitul obţinut de Trans­electrica s-a redus de opt ori, la 19,2 mil. lei (4,3 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO