Burse - Fonduri mutuale

Care sunt mizele promovării Bursei: pe radarul unor investitori cu 1.700 mld. dolari active, lichiditate, finanţare avantajoasă. „Nu ştiu ce este mai bună: o intrare semiforţată într-o ligă superioară bursieră sau amânarea până la rezolvarea problemei lichidităţii pieţei locale“.

Care sunt mizele promovării Bursei: pe radarul unor...

Autor: Liviu Popescu

24.09.2019, 17:40 662

♦ Pe 26 septembrie, FTSE Russell va anunţa decizia cu privire la includerea sau nu a bursei în categoria pieţelor emergente ♦ Lichiditatea medie în 2019, sub cea din 2018 şi 2017 ♦ Capitalizarea însă, la o valoare record.

Printre mizele promovării bursei de la Bucureşti din piaţă de frontieră într-una emergentă sunt intrarea acesteia pe radarul unor investitori cu active de 1.700 de miliarde de dolari, de 128 de ori mai mare faţă de fondurile care se con­centrează pe pieţele de frontieră, un grad ridicat de vizibilitate, dar şi condiţii de finanţare mai bune pentru emitenţi.

Totodată, mai spun analiştii, promovarea ar putea contribui la reevaluarea acţiunilor de la bursă, astfel încât preţul de piaţă să fie cât mai apropiat de valoarea fundamentală. În prezent, bursa locală este a doua cea mai ieftină din Uniunea Europeană, după Spania.

Pe de altă parte, oricare ar fi decizia agenţiei de evaluare britanică FTSE Russell din această săptămână, problema lichidităţii rămâne cea mai adâncă rană a bursei locale, iar analiştii consideră că promovarea sau nu într-o ligă superioară nu poate fi panaceul pentru o problemă cu care se luptă de ani de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO