Burse - Fonduri mutuale

Morgan Stanley, intre primii zece brokeri de pe Bursa

Morgan Stanley, intre primii zece brokeri de pe Bursa

Click pentru imaginea marita

01.04.2008, 20:54 7

HTI Valori Mobiliare, firma de brokeraj preluata la sfarsitul anului trecut de banca americana de investitii Morgan Stanley, a urcat pe locul al noualea in topul brokerilor dupa ce a intermediat luna trecuta achizitia unei participatii de 22% din Comvex Constanta de catre firma ECE Energy Consulting Establishment, prin intermediul unei tranzactii in valoare de aproape 50 de milioane de lei (13,5 milioane de euro).
Vanzatorul in cadrul acestei tranzactii a fost fondul de investitii Broadhurst Investment, asistat de catre societatea de brokeraj Active International, care a urcat, de asemenea, pe locul 11 in top.
IFB Finwest, intermediarul ofertei publice initiale a Contor Group Arad, in valoare de 11,8 milioane de lei (3,2 milioane de euro), a urcat pe locul al saptelea in martie, cu un rulaj total de 72 de milioane de lei (19,5 milioane de euro).
De asemenea, STK Financial, societatea de brokeraj care a intermediat oferta prin care fondul inchis STK Emergent a adunat 21,4 milioane de lei (5,8 milioane de euro) de pe Bursa, s-a clasat pe pozitia a zecea, cu un rulaj de 59 milioane de lei (15,9 milioane de euro).
Primele doua pozitii din topul brokerilor au ramas nemodificate, KBC Securities, parte a grupului belgian KBC, si BT Securities, parte a grupului Banca Transilvania, intermediind luna trecuta peste 16% din tranzactiile totale de pe piata.
KBC Securities, firma care lucreaza preponderent cu fonduri straine, a intermediat tranzactii totale in valoare de 168 mil. lei (45,4 mil. euro), iar de la inceputul anului a avut un rulaj total de 596 mil. lei (161 mil. euro).
BT Securities, societate care deserveste in principal investitori locali, a urcat in ultimele doua luni pe locul al doilea in topul brokerilor, devansand ING Bank si Raiffeisen Capital.
O alta urcare surprinzatoare a fost cea a EFG Eurobank Securities, societatea de brokeraj a grupului grec EFG, care a ocupat pozitia a cincea in martie, cu un rulaj de 20 mil. euro, depasind ING care a intermediat tranzactii de 19,5 mil. euro.
Per ansamblu, activitatea pe Bursa s-a mentinut la un nivel redus in luna martie, pe fondul scaderii indicilor bursieri la noi minime, in timp ce pe RASDAQ volumul tranzactiilor a fost urcat de transferurile cu actiuni Comvex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO