Burse - Fonduri mutuale

Neacşu, Erste AM: Cred cu tărie că în 2014 vom recuceri investment grade. Asta ar face şi fondurile noastre accesibile pentru mai mulţi investitori

Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Management

Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Management

Autor: Roxana Pricop

29.11.2013, 00:07 324

Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Management, cel mai mare administrator de investiţii din România, cu active în gestiune de 5,5 miliarde de lei, este optimist pentru 2014 şi se aşteaptă ca ratingul de ţară să fie ridicat la investment grade de către Standard & Poor's (S&P).

În toamna anului 2008, când a început criza financiară mondială, agenţia internaţională de rating S&P a retrogradat ratingul suveran al României la categoria „junk“. România devenea astfel singura ţară membră a Uniunii Europene cu rating sub pragul recomandat pentru investiţii. De la celelalte două mari agenţii de rating Fitch şi Moody’s avem în prezent calificativul „investment grade“.

În timp ce Moody’s nu a modificat ratingul României în aceşti ani de criză, Fitch Rating a retrogradat ţara în toamna anului 2008, pentru ca la jumătatea lui 2011 să majoreze calificativul acordat României cu o treaptă, ceea ce a însemnat reîntoarcerea în categoria cu risc acceptabil pentru investiţii. Primele indicii privind o posibilă îmbunătăţire a ratingului de la S&P au venit în această lună, când agenţia a îmbunătăţit perspectivele privind economia României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO