Burse - Fonduri mutuale

Noua vedetă din IT-ul american: Acţiunile Dropbox au crescut cu 35% în prima zi de tranzacţionare la bursă în ciuda scăderii pieţelor

Noua vedetă din IT-ul american: Acţiunile Dropbox au...

Autor: Dan Grigore Ivan

26.03.2018, 00:04 236

Dropbox, unul dintre cei mai importanţi jucători din zona de cloud, s-a listat pe bursa americană vineri, într-o IPO de 756 milioane dolari. Acţiunile au închis prima şedinţă de tranzacţionare cu o apreciere de 35%, în condiţiile în care bursa americană trecea printr-una dintre cele mai dure săptămâni din ultimii doi ani, la capătul căreia a căzut cu 5,7%.

Capitalizarea bursieră a Dropbox este astfel de 20,8 miliarde dolari, de două ori mai mare decât evaluarea după ultima rundă de finanţare din piaţa privată. Dintr-o bază de utilizatori ce a ajuns la 500 milioane, 11 milioane dintre aceştia plătesc pentru serviciile premium, încasarea medie per client fiind de 112 dolari, echivalentul unor vânzări de 1,1 miliarde dolari în 2017, în creştere cu 30% faţă de anul trecut şi aproape dublu faţă de 2015.

Sequoia Capital, unul dintre cele mai consacrate fonduri de venture capital din lume, ce au în palmares companii finanţate precum Apple, Google, Oracle, PayPal, Stripe, Yahoo!, Instagram sau WhatsApp, are o deţinere de aproximativ 23% în cadrul Dropbox. Printre investitorii Dropbox se mai numără un alt nume mare din Menlo Park: Accel Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO