Burse - Fonduri mutuale

Noul proprietar al Societăţii de Construcţii Napoca trebuie să deruleze ofertă publică pentru pachetele minoritarilor

Autor: Adrian Cojocar

17.01.2012, 18:08 458

Firma Napocamin SRL a preluat controlul asupra firmei IT Transilvania Invest din cluj care deţine pachetul majoritar de acţiuni al Societăţii de Construcţii Napoca (NAPO) listată pe piaţa RASDAQ.

Ca urmare noul proprietar al Societăţii de Construcţii Napoca este obligat să deruleze ofertă publică pentru restul de 46,18% din acţiuni care sunt deţinute de acţionari minoritari, se arată în raportul publicat de companie pe bursă.

.La preţul actual de pe bursă oferta s-ar putea ridica la 4,4 mil. lei (peste un milion de euro).

Titlurile Societăţii de Construcţii Napoca au urcat pe bursă de aproape patru ori numai în ultimele două luni şi ultima tranzacţie cu aceste acţiuni s-a derulat la un preţ de 1,53 lei/unitate. La acest nivel, compania valorează pe bursă 9,5 mil. lei.

Firma a raportat în 2009 şi 2010 pierderi de peste 5 mil. lei şi avea afaceri de 22,3 mil. lei. Capitalurile proprii se cifrau la finele anului 2010 de 25,4 mil. lei.

Napocamin SRL a cumpărat 90% din acţiunile IT Transilvania Invest, în timp ce Ioan Bene a achiziţionat restul de 10% din capitalul firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO