Burse - Fonduri mutuale

O firmă din grupul lui Chelu, executată silit pe Bursă

Autor: Andrei Chirileasa

29.12.2010, 10:33 74

Firma Scop Line SA din Galaţi, indicată de CNVM ca făcând partedin grupul de acţionari de la SIF-uri care acţionează în modconcertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu, a fost executată silitprin vânzarea pe Bursă a unui pachet de 973.000 de acţiuni SIFOltenia (SIF5) pe care le deţinea în portofoliu.

Tranzacţia, coordonată de către Birouul ExecutoruluiJudecatoresc Cojocaru Bogdan Mihai, s-a realizat printr-o vânzarespecială la ordin, intermediată de firma de brokeraj Oltenia GrupInvest. Vânzarea s-a realizat la preţul de 1,19 lei/acţiune, uşorsub preţul din piaţă al titlurilor SIF5, care au închis marţi la1,212 lei/acţiune. Valoarea tranzacţiei a fost de 1,15 mil.lei.

Scop Line este principalul acţionar al producătorului de lactateLacat Giurgiu (INEM), deţinând 32,5% din acţiunile companiei,participaţie achiziţionată de la SIF Oltenia în urmă cu doiani.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma a avut anultrecut pierderi de 8,9 mil. lei şi avea la finele anului datoriitotale de 18,9 mil. lei.

CNVM i-a cerut de mai multe ori lui Cătălin Chelu să-şi vândădin participaţiile deţinute la SIF-uri, din cauză că depăşea pragulde deţinere de 1%. Chelu a fost arestat preventiv la finele luniinoiembrie pentru tentativa de mituire a unui secretar de stat dinMinisterul Administraţiei şi Internelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO