Burse - Fonduri mutuale

Oferta Casa de Bucovina vine dupa Transgaz

23.11.2007, 17:43 16

Oferta primara de actiuni a companiei turistice Casa de Bucovina Club de Munte din Gura Humorului (judetul Suceava) va avea loc in perioada 4 decembrie 2007 - 11 ianuarie 2008, compania intentionand ca in urma acesteia sa se listeze la Bursa de Valori. Casa de Bucovina este controlata de SIF Muntenia.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a anuntat ieri ca a aprobat prospectul de emisiune. Oferta de actiuni a companiei turistice ar urma sa se desfasoare practic dupa oferta de actiuni a Transgaz, unul din cele mai asteptate evenimente de anul acesta. Oferta Transgaz va incepe luni si urmeaza sa se incheie pe 6 decembrie.
Casa de Bucovina, controlata de SIF Muntenia, urmeaza sa ofere investitorilor 45,5 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei la un pret de 0,2 lei/actiune, valoarea ofertei ridicandu-se la 2,5 mil. euro.
Oferta va fi intermediata de Rombell Securities, societate de brokeraj detinuta de familia omului de afaceri Dan Voiculescu. Viitoarea oferta reprezinta 27% din capitalul social majorat al companiei, iar succesul acesteia ar evalua intreaga companie la circa 9,5 mil. euro.
Hotelul Casa de Bucovina, principalul activ al companiei, opereaza sub sigla Best Western, fiind singurul hotel de patru stele din zona Gura Humorului, conform informatiilor prezentate de companie. Acesta detine 130 de camere cu o suprafata desfasurata de 11.900 de metri patrati alaturi de sali de conferinte reprezentand alti 500 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO