Burse - Fonduri mutuale

Oferta Transelectrica: vedeţi aici în timp real câte acţiuni s-au subscris şi la ce preţ

Oferta Transelectrica: vedeţi aici în timp real câte acţiuni s-au subscris şi la ce preţ

Autor: Adrian Ionut Cojocar

14.03.2012, 14:32 4506

În jurul orei 17:30, oferta era subscrisa în proporţie de 2,34%. Investitorii mari au subscris 2,53% din tranşa care le-a fost alocată în ofertă, în timp ce investitorii mici au rămas mai în urma, subscriind 0,69% din tranşa lor.

Bursa a pus în premieră la dispoziţia celor interesaţi să participe la oferta publică de vânzare a unui pachet de 15% din acţiunile Transelectrica Bucureşti (TEL) o adresă la care pot să vadă gradul de participare a investitorilor la ofertă pe tranşa mică cât şi pe tranşa mare.

Nivelul subscrierilor din ofertă şi preţurile la care au fost plasate ordine de subscriere pot fi consultate AICI.

Până acum doar cei care dispuneau de un cont de brokeraj puteau să aibă acces la aceste date, iar la alte oferte, precum cea de la Petrom, nivelul subscrierilor a fost ţinut la "secret" pe tot parcursul desfăşurării ofertei.

Deşi oferta Transelectrica a început doar de câteva ore deja tranşa investitorilor mici era subscrisă în proporţie de 0,39%, mulţi investitori dorind să beneficieze de discountul la care aceste titluri se vând în ofertă comparativ cu preţul de pe bursă.

Ordine cumulând 4.333 de acţiuni au fost plasate la un preţ uşor mai ridicat decât cel minim din ofertă, respectiv de 15 lei/acţiune.

Niciun ordin nu era înregistrat până astăzi la prânz pe tranşa investitorilor mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO