Burse - Fonduri mutuale

Oferta Transgaz, în grafic. Preţul vine săptămâna viitoare

MediafaxFoto

MediafaxFoto

Autor: Andrei Chirileasa

29.03.2013, 00:07 1668

Prospectul pentru oferta de vânzare a 15% din acţiunile Transgaz Mediaş (TGN) a fost finalizat şi trimis Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru avizare şi mai trebuie doar ca Guvernul să aprobe preţul de vânzare al acţiunilor, lucru care s-ar putea întâmpla săptă­mâna viitoare, potrivit unor surse din piaţă.

Oferta este astfel în grafic pentru a se derula în luna aprilie, aşa cum au promis la începutul anului premierul Victor Ponta şi ministrul economiei Varujan Vosganian.

Oferta pentru acţiunile Transgaz este intermediată de un con­sorţiu format din Raiffeisen Capital&Investment, BT Secu­rities şi Wood (Cehia).

Transgaz este listată din 2008 pe bursă şi are o capitalizare de 570 mil. euro. Pachetul de 15% care va fi scos la vânzare valorează în prezent 85,5 mil. euro. Compania a avut anul trecut afaceri de 1,33 mld. lei (298 mil. euro) şi un profit net de 329 mil. lei (74 mil. euro).

Oferta Transgaz este a doua din programul de privatizări prin bursă convenit de stat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Deşi este importantă ca semnal, oferta Transgaz nu va avea efecte puternice pe bursă. Doar listarea unor companii mari de stat, precum Romgaz, Nu­cleare­lectrica şi Hidro­electrica ar putea aduce un interes mai mare din partea investitorilor pentru bursa de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO