Burse - Fonduri mutuale

Patru din 10 companii de pe bursă sunt suspendate astăzi de la tranzacţionare pentru AGA

Patru din 10 companii de pe bursă sunt suspendate...

Autor: Andrei Chirileasa

29.04.2013, 10:47 544

33 dintre cele 78 de companii locale de pe bursă sunt suspendate de la tranzacţionare în deschiderea şedinţei bursiere de luni pentru desfăşurarea adunărilor generale ale acţionarilor (AGA).

Printre companiile care au astăzi AGA se numără Banca Transilvania (TLV), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN), Rompetrol Rafinare (RRC), Alro Slatina (ALR), Electromagnetica Bucureşti (ELMA) şi Compa Sibiu (CMP).

Pe ordinea de zi sunt situaţiile financiare pe anul trecut, propunerile de repartizare a profiturilor (acolo unde este cazul) şi bugetele pe 2013.

La Banca Transilvania, acţionarii sunt chemaţi să aprobe o majorare de capital din profitul anului trecut, iar la Compa pe ordinea de zi este alegerea unui nou consiliu de administraţie prin metoda votului cumulativ.

Şedinţa de tranzacţionare de la bursă a debutat cu creşteri uşoare pentru SIF-uri şi acţiunile Fondului Proprietatea (FP), în condiţiile în care şi pieţele europene au deschis în creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO