Burse - Fonduri mutuale

Patru SIF-uri momesc investitorii cu dividende de 100 mil. euro

Patru SIF-uri momesc investitorii cu dividende de 100 mil. euro

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

05.03.2012, 00:05 2575

Conducerile a patru din cele cinci SIF-uri au anunţat că urmează să plătească în acest an acţionarilor dividende generoase, cu o valoare cumulată de 421,5 mil. lei (circa 98 mil. euro), care sunt în medie de peste două ori mai mari faţă cele acordate anul trecut. SIF Oltenia (SIF5) este singura care nu a anunţat până în prezent ce dividend propune acţionarilor.

Dividendele propuse de administratorii SIF pentru a fi distribuite acţionarilor în 2012 sunt cele mai mari din istoria societăţilor de investiţii financiare în condiţiile în care majoritatea SIF-urilor au încasat sume importante din vânzarea participaţiilor la BCR către Erste Bank. Astfel, pe lângă un pachet de 1% din acţiunile Erste Bank, patru SIF-uri au primit în schimbul pachetelor la BCR şi câte 123,6 mil. lei (28,4 mil. euro) fiecare.

În medie cele patru SIF-uri au propus să distribuie în acest an 80% din profiturile obţinute anul trecut, de 527,5 mil. lei (121,3 mil. euro), care s-au situat de asemenea la un nivel record.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO