Burse - Fonduri mutuale

PCC şi fondul Carlson nu intenţionează să deruleze ofertă de preluare la Oltchim

Autor: Adrian Cojocar

04.07.2011, 00:00 223

Nemţii de la PCC şi fondul de investiţii Carlson Private Equity,care deţin împreună o participaţie de 31,5% din acţiunile OltchimRâmnicu Vâlcea (OLT), spun că nu doresc să deruleze ofertă publicăde preluare a acţiunilor Oltchim.

Cei doi investitori au acumulat pachete importante de acţiuniOltchim anul acesta, ultimele achiziţii ale nemţilor de la PCCavând loc la începutul săptămânii trecute, când au cumpărat 650.000de titluri, echivalentul a aproximativ 0,2% din capitalul social alfirmei în schimbul sumei de aproape un mil. lei.

Potrivit reglementărilor în vigoare, un grup de investitori careacţionează concertat sunt obligaţi să deruleze ofertă publică depreluare a unei companii dacă depăşesc pragul de control de 33% dinacţiuni.

Nemţii de la PCC şi fondul Carlson s-au apropiat rapid de acestprag în ultima perioadă şi au anunţat că acţionează concertat,mizând pe o strategie comună în cadrul procesului de privatizare acompaniei, programată pentru primăvara anului 2012. MinisterulEconomiei deţine 55% din acţiunile Oltchim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO